+32 3 454 02 67 sales@readybox.be

Roest wegwerken en oplossen

Hoe roest wegwerken?

Met de watergebaseerde roestomvormer van Metal Rescue kan u roest wegwerken en roest oplossen.

Het verwijdert roest en corrosie door middel van een watergebaseerde, synthetische molecule die ijzer oxide aantrekt, en oplost.

Welke voorbereidingen zijn er nodig om roest op te lossen met Metal Rescue:

  • VERWIJDERING: Vuil, olie en andere vervuiling van het metaal oppervlak dienen verwijderd te worden alvorens het stuk te behandelen met Metal Rescue.
  • ONDERDOMPELING:  voor het ontroesten moeten de gecorrodeerde delen volledig ondergedompeld worden om de vloeibare Metal Tescue optimaal te laten inwerken.
  • VERBRUIK: naarmate het product meer gebruikt wordt, krijgt het een donkere kleur. Het Metal Rescue product is bruikbaar tot het uitgewerkt is (indicatie 1 liter product voor 30kg staal afhankelijk van de mate van roestvorming).
  • CONTROLE:  deze dient  regelmatig te gebeuren, de inwerkingstijd verschilt ! De inwerkingstijd van het ontroestingsmiddel varieert van 5 minuten tot 24 uur afhankelijk van de mate van roestvorming, type van staal en temperatuur van de oplossing, opwarming versnelt het proces. Lichte roestvorming 5 à 30 minuten, gemiddelde roest ca 4 uur, hevige ingevreten roest 24 uur. 
  • BEËINDIGING: Als het stuk ontroest is moet het uit het bad verwijderd worden, zoniet kan het metaal zwart worden. Na de inwerkingstijd dienen we te spoelen om de roest op het ontroeste metalen onderdeel te verwijderen.

 Roestverwijdering metal rescue

Gerelateerde producten